Τρόφιμα-ποτά, δόμηση-θέρμανση-ενέργεια και κόσμημα σε 3 μεγάλες εκθέσεις σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα μέχρι τις 6 Μαρτίου

Ημερομηνία: 
Σάββατο, 4 Μάρτιος, 2017

Νέα δεδομένα για την εκθεσιακή αγορά της Ελλάδος και της ευρύτερης περιοχής θέτει η ταυτόχρονη διοργάνωση από τις 2-6 Μαρτίου τριών εκθεσιακών διοργανώσεων σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, οι οποίες προβάλλουν τους πιο δυναμικούς κλάδους της εγχώριας οικονομίας.

Με πάνω από 1.100 εκθέτες οι εκθέσεις Detrop-Oenos, Infacoma-Aquatherm και Ελλήνων Κόσμημα βρίσκονται σε εξέλιξη με διοργανωτή την ΔΕΘ-Helexpο, αναδεικνύοντας τις πιο καινοτόμες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες και θέτοντας τις βάσεις για νέες συνεργασίες και συνέργιες στους κλάδους των τροφίμων-ποτών, της θέρμανσης-κλιματισμού-ενέργειας και στο κόσμημα.

Η Detrop-Oenos είναι η μεγαλύτερη των τελευταίων ετών, η Infacoma-Aquatherm στο πλαίσιο της ανάπτυξης της εξωστρέφειας του εθνικού εκθεσιακού φορέα διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Αθήνα και η Ελλήνων Κόσμημα είναι η σημαντικότερη έκθεση των Βαλκανίων στον κλάδο του κοσμήματος.

Ειδικότερα, από το πρωί στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης και με «σύμμαχο» τις καλές καιρικές συνθήκες, το εκθεσιακό «δίδυμο» των Detrop-Oenos υποδέχεται πολυάριθμους εμπορικούς επισκέπτες και επαγγελματίες από την Ελλάδα και 36 χώρες. Οι δύο εκθέσεις καλύπτουν φέτος συνολικά 11 περίπτερα έναντι 6 περιπτέρων στην προηγούμενη διοργάνωση, συγκεντρώνοντας 700 εκθέτες έναντι 530 το 2015. Οι 300 προσκεκλημένοι ξένοι αγοραστές-εμπορικοί επισκέπτες αναμένεται να πραγματοποιήσουν με τους εκθέτες πάνω από 5.500 προγραμματισμένα επιχειρηματικά «ραντεβού».

H Detrop και η Oenos έχουν στο επίκεντρο τους δύο μεγάλα θεματικά αφιερώματα. Το πρώτο εστιάζει στο ελαιόλαδο και την ελιά και το δεύτερο στα αποστάγματα.

Για πρώτη φορά στο πλαίσιο των δύο εκθέσεων διοργανώνεται Φεστιβάλ Πατσά, ενώ λαμβάνει χώρα και ο 10ος Διεθνής

Διαγωνισμός Μαγειρικής Ν.Α. Ευρώπης, μια συνδιοργάνωση με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος.

Την ίδια ώρα, στο εκθεσιακό κέντρο Helexpo Maroussi στην Αθήνα είναι σε εξέλιξη το «δίδυμο» Infacoma-Aquatherm.

Οι δύο εκθέσεις συγκεντρώνουν 200 εκθέτες, συμμετοχές από 17 χώρες και αναπτύσσονται σε εκθεσιακό χώρο 10.000 τμ.

Οι προσκεκλημένοι εμπορικοί επισκέπτες των Infacoma και Aquatherm προέρχονται, μεταξύ άλλων, από Ρωσία, Αίγυπτο, Λιβύη, Βουλγαρία και Σουηδία και πραγματοποιούν πάνω από 500 επιχειρηματικές συναντήσεις με τους εκθέτες.

Οι εκθέσεις Infacoma-Aquatherm, που διοργανώνονται από κοινού με την Be-Best, απολαμβάνουν της υποστήριξης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Αλουμινοσιδηροκατασκευαστών, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων, του Συνδέσμου Ελλήνων Κατασκευαστών Αλουμινίου και της Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Υδραυλικών Ελλάδος.

Παράλληλα, στην Αθήνα και στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo είναι σε εξέλιξη μέχρι τις 6 Μαρτίου η Ελλήνων Κόσμημα, η μεγαλύτερη έκθεση κοσμήματος και ωρολογίων των Βαλκανίων. Με τη συμμετοχή των δυναμικότερων brands της αγοράς, η έκθεση αναπτύσσεται σε 12.000 τμ. και φιλοξενεί περισσότερες από 270 εταιρείες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Οι ξένοι εκθέτες προέρχονται από Σουηδία, Κύπρο, Βέλγιο, Ινδία, ΗΠΑ και Τουρκία, ενώ η φετινή διοργάνωση συγκεντρώνει όλες τις νέες τάσεις και τα σχέδια σε κόσμημα και ρολόι, τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της παραγωγής κοσμήματος, καθώς και καινούργιες προτάσεις παρουσίασης κοσμημάτων.