• Παρασκευή, 10 Μάρτιος, 2023 - 11:29
   

  Με τη μεγαλύτερη προσέλευση της τελευταίας δεκαετίας ολοκληρώθηκε η 35η Διεθνής Έκθεση Κοσμήματος, Ωρολογίων, Πολύτιμων Λίθων, Μηχανημάτων & Εξοπλισμού, Athens International Jewellery Show (AIJS), η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 3 έως τις 6 Μαρτίου στο Metropolitan Expo στην Αττική. Ειδικότερα, οι επισκέπτες –εμπορικοί στο σύνολό τους- ανήλθαν σε 4.500, αριθμός αυξημένος κατά 40% έναντι της περσινής χρονιάς. Εμπλουτισμένος ήταν και ο διεθνής χαρακτήρας της διοργάνωσης, με τους ξένους εμπορικούς επισκέπτες να προέρχονται από χώρες όπως οι ΗΠΑ, Γερμανία, Βέλγιο, Γαλλία, Ιταλία, Κύπρος, Βουλγαρία, Ρουμανία, Ελβετία και Ινδία.

  Στην έκθεση, η οποία αναπτύχθηκε σε εκθεσιακό χώρο 12.000 τ.μ., συμμετείχαν συνολικά 373 εκθέτες (235 άμεσοι και 138 έμμεσα εκπροσωπούμενοι οίκοι), μέγεθος αυξημένο κατά 20% έναντι της διοργάνωσης του 2022.

  Επίσης, στο πλαίσιο της φετινής AIJS πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτικό σεμινάριο με τίτλο: «συνθετικά διαμάντια», το οποίο είχε ως σκοπό να τονίσει τις ομοιότητες και να αναδείξει τις διαφορές μεταξύ ορυκτών και συνθετικών διαμαντιών τόσο σε εργαστηριακό όσο και σε εμπορικό επίπεδο. Εισηγητής ήταν ο ειδικευμένος γεμολόγος-αδαμαντολόγος, εκτιμητής, κ. Γεώργιος Σπυρομήλιος.

  Η Athens International Jewellery Show, που διοργανώνεται από τη ΔΕΘ-HELEXPO και την ΠΟΒΑΚΩ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών, Κοσμηματοπωλών, Ωρολογοπωλών), είναι η μεγαλύτερη έκθεση του κλάδου στην Ελλάδα, αναδεικνύει κάθε χρόνο τις νέες τάσεις σε χρυσό, ασήμι και ρολόι, ενημερώνει τους επαγγελματίες του κλάδου για σύγχρονα υλικά και τεχνοτροπίες, ενώ αποτελεί το καλύτερο εφαλτήριο για συνεργασίες ανάμεσα σε ελληνικές και ξένες επιχειρήσεις.

 • Τρίτη, 14 Φεβρουάριος, 2023 - 17:44

  Ό,τι λάμπει είναι χρυσός και ασήμι στην 35η Διεθνή Έκθεση Κοσμήματος, Ωρολογίων, Πολύτιμων Λίθων, Μηχανημάτων & Εξοπλισμού, Athens International Jewellery Show (AIJS), η οποία πραγματοποιείται από τις 3 έως τις 6 Μαρτίου 2023 στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo στην Αττική.

 • Σάββατο, 26 Φεβρουάριος, 2022 - 12:14

  Η επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας σηματοδοτείται και από γεγονότα όπως η πορεία της φετινής Athens International Jewellery Show (AIJS), επισήμανε από το βήμα των εγκαινίων της Έκθεσης, που πραγματοποιήθηκαν πριν από λίγο στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ Άδωνις Γεωργιάδης.

 • Τετάρτη, 23 Φεβρουάριος, 2022 - 12:16

  Η προβολή και ανάδειξη του ελληνικού κοσμήματος βρίσκεται στον “πυρήνα” της 34ης Athens International Jewellery Show, που πραγματοποιείται από τις 25-28 Φεβρουαρίου 2022 στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo.

 • Πέμπτη, 27 Ιανουάριος, 2022 - 13:47

  Σημείο αναφοράς για τον κλάδο της αργυροχρυσοχοΐας με προσέλευση εμπορικών επισκεπτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό αποτελεί η 34η Athens International Jewellery Show, που πραγματοποιείται από τις 25-28 Φεβρουαρίου 2022 στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo (Hall 1) στην Αττική.

 • Πέμπτη, 27 Φεβρουάριος, 2020 - 16:07

  Με αυξημένα μεγέθη και διεθνή… αέρα ολοκληρώθηκε η φετινή Athens International Jewellery Show, η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 21 έως τις 24 Φεβρουαρίου στο Metropolitan Expo, στην Αθήνα. Ειδικότερα, η φετινή διοργάνωση προσέλκυσε αυξημένο αριθμό εμπορικών επισκεπτών, ενώ είχε έντονο διεθνή χαρακτήρα, καθώς, πέραν της Ελλάδας, οι εμπορικοί επισκέπτες προήλθαν από 19 χώρες και συγκεκριμένα από τις Ισπανία, Ελβετία, Βρετανία, Γαλλία, Πολωνία, Ρουμανία, Τουρκία, ΗΠΑ, Ιταλία, Ισραήλ, Ινδία, Δανία, Γιβραλτάρ, Κίνα, Βραζιλία, Κύπρο, Βέλγιο, Αλβανία, Αφγανιστάν.

 • Σάββατο, 22 Φεβρουάριος, 2020 - 11:05

  Μία σπουδαία θεματική έκθεση που αγγίζει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις χαρακτήρισε την Athens International Jewellery Show 2020 ο Υφυπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Νίκος Παπαθανάσης, που την εγκαινίασε σήμερα το βράδυ στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo στην Αττική.

 • Παρασκευή, 21 Φεβρουάριος, 2020 - 11:25

  Έρχονται Detrop Boutique, Artozyma και Athens International Jewellery Show με 625 συνολικά εκθέτες, 4.000 επιχειρηματικά «ραντεβού» και διεθνείς παρουσίες

  Τριπλό εκθεσιακό «παρών» σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα δίνει το επόμενο τετραήμερο η ΔΕΘ-Helexpo, με τη διοργάνωση των Detrop Boutique, Artozyma και Athens International Jewellery Show, κατά τη διάρκεια των οποίων θα πραγματοποιηθούν πάνω από 4.000 επιχειρηματικά «ραντεβού».

 • Πέμπτη, 13 Φεβρουάριος, 2020 - 15:42

  Πάνω από 270 επιχειρήσεις θα συμμετάσχουν στην μεγαλύτερη ετήσια επιχειρηματική συνάντηση του κλάδου του κοσμήματος και των ωρολογίων, την Athens International Jewellery Show 2020, που πραγματοποιείται από τις 21 έως τις 24 Φεβρουαρίου στο Metropolitan Expo στην Αττική.

 • Τρίτη, 12 Μάρτιος, 2019 - 11:22

  Αυξημένη κατά 15% ήταν η επισκεψιμότητα στην 32η Διεθνή Έκθεση Κοσμήματος, Ωρολογίων, Πολύτιμων Λίθων, Μηχανημάτων και Εξοπλισμού, «Athens International Jewellery Show», που διοργανώθηκε στο Metropolitan Expo, σε 12.000 τ.μ. και συγκέντρωσε 250 άμεσους εκθέτες από Κύπρο, Ιταλία, Γερμανία, Ισπανία και Τουρκία και 161 έμμεσους από Ταϋλάνδη, ΗΠΑ, Ελβετία, Ισπανία, Πολωνία, Ολλανδία, Ιαπωνία, Ιταλία, Χονγκ-Κονγκ, Γερμανία, Γαλλία, Μ. Βρετανία, Φιλανδία, Δανία, Κίνα, Βέλγιο, Αυστρία και Αυστραλία.

Σελίδες