Ιδιαίτερα «λαμπερή» αποδείχθηκε η έκθεση «ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΟΣΜΗΜΑ» που διοργανώθηκε από τη ΔΕΘ-Helexpo στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo από τις 28 Φεβρουαρίου έως τις 2 Μαρτίου του 2015. Η επισκεψιμότητά της αυξήθηκε σημαντικά, καθώς πέρασαν τις πύλες της συνολικά 3.622 εμπορικοί επισκέπτες και επαγγελματίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό έναντι 3.107 στην προηγούμενη διοργάνωση.

Μάλιστα οι ξένοι επισκέπτες προήλθαν από την Κύπρο, την Αλβανία, τη Σλοβακία, τον Καναδά, την Ουγγαρία, την Ιταλία, την Ελβετία, την Ινδία, τη Σρι Λάνκα, την Κίνα, τις ΗΠΑ, τη Λιβύη, την Ιταλία, τη Γερμανία, την Αίγυπτο, την Ισπανία, την Τουρκία και τη Βρετανία, δίνοντας διεθνή χαρακτήρα στη διοργάνωση. Συνολικά οι εκθέτες στην «ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΟΣΜΗΜΑ» ανήλθαν σε 404 από 325, ενώ ξεχώρισε η παρουσία όλων των σημαντικών εγχώριων δημιουργών κοσμήματος.

Η  «ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΟΣΜΗΜΑ», που συνδιοργανώθηκε με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών, Κοσμηματοπωλών, Ωρολογοπωλών (ΠΟΒΑΚΩ), κατέλαβε 6.500 τμ εκθεσιακού χώρου, έναντι 5.314 τμ στην προηγούμενη διοργάνωση, γεγονός που κατέδειξε και το αυξημένο ενδιαφέρον συμμετοχής.

Η διοργάνωση κρίθηκε ως ιδιαίτερα επιτυχημένη, με περισσότερους από επτά στους δέκα εκθέτες να εμφανίζονται διατεθειμένοι να συμμετάσχουν και στην επόμενη και περίπου δύο στους δέκα να εξετάζουν το ενδεχόμενο της εκ νέου συμμετοχής τους. Μάλιστα εννέα στους δέκα θεωρούν πως η παρουσία τους στην «ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΟΣΜΗΜΑ» θα φέρει μελλοντικά επιπλέον δραστηριότητα για την επιχείρησή τους. 

Όσο για τους επισκέπτες, περισσότεροι από πέντε στους δέκα πραγματοποίησαν εμπορικές συμφωνίες κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους στην έκθεση, ενώ και οι ξένοι προσκεκλημένοι εμπορικοί επισκέπτες χαρακτήρισαν σε ποσοστό 96% αποδοτικές τις συναντήσεις τους με τους εκθέτες. Μάλιστα, περίπου επτά στους δέκα την αξιολόγησαν με βαθμό από 7 έως 9, ενώ δύο στους δέκα της έβαλαν «άριστα». Συνολικά η γενική εικόνα δείχνει έναν καλό και πολύ καλό βαθμό ικανοποίησης των στόχων που είχαν θέσει οι εκθέτες συμμετέχοντας στην «ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΟΣΜΗΜΑ».